På grund av myndigheternas beslut att förlänga de befintliga restriktionerna kopplat till covid-19 åtgärdar vi även fortsatt endast akuta fel och skador i våra lägenheter. Läs mer här

Bra att veta om ditt boende

Hur sorterar man soporna, vad gäller när man vill grilla, och hur gör man när man ska flytta? Detta, och mycket mer får du svar på här. Och får du det inte så är du såklart välkommen att höra av dig till oss!

Ikon för Serviceanmälan

Serviceanmälan

Är det något hemma som krånglar? Det ska vi fixa såklart. Gör en serviceanmälan via Mina sidor eller ring vår kundservice, 010-210 22 00, så får du snart hjälp.

Ikon för autogiro

Autogiro

Vill du slippa tänka på hyresräkningen varje månad? Du kan betala via autogiro. Ansök om det via din internetbank, eller genom att kontakta ditt områdeskontor. Du behöver betala de avier du redan fått först, men därefter dras hyran automatiskt från ditt konto varje månad. Du kan avbryta autogirot när du vill.

Ikon för flytta

Uppsägning & flytt

Ska du flytta? Vi har gjort en checklista med vad som händer när du säger upp din lägenhet, och saker du behöver tänka på.
Läs mer

Hemförsäkring

Du som är hyresgäst hos oss kan teckna en riktigt bra och prisvärd hemförsäkring hos Moderna Försäkringar. I försäkringen ingår mycket som du annars behövt betala extra för. Ring 0200-259 259 och säga att du bor hos Hembla.

Ansvar

Det är bekvämt att vara hyresgäst. Du behöver inte själv fixa saker som till exempel läckande kranar, stopp i avlopp och trasig spis. Det står vi för. Men det finns andra saker som du ansvarar för och behöver sköta själv.
Läs mer

Säkerhet

Om du bor i ett Hembla-hus bor du i en trygg fastighet. Vi lägger stor vikt vid brandskydd och säkerhet. Men det finns också viktiga saker för dig att tänka på för att undvika olyckor eller skador.
Läs mer

Telefoni och internet

Självklart ska du ha en bra internetuppkoppling och tv-utbud. När du flyttar in ger vi dig några alternativ att välja mellan. Dessa varierar beroende på ort och vilka aktörer som finns där, men vi gör vårt bästa för att hitta de bästa erbjudandena åt dig.

Värme och ventilation

Vi strävar alltid efter att ge dig ett så trivsamt inomhusklimat som möjligt. Inte för varmt och inte för kallt. Vid väderomställningar kan du ändå uppleva att temperaturen inomhus förändras. Eller om elementen inte fungerar som de ska.
Läs mer

Hantering av sopor & avfall

Att sortera sopor är nog ingens favoritsyssla. Men det gör skillnad. Vi på Hembla vill ta vårt ansvar för miljön, och vi vill underlätta så mycket som möjligt för dig att också göra det.
Läs mer 

Stopp i avlopp

Du kan minska risken för stopp i avlopp genom att hålla rent och rensa golvbrunnar regelbundet. Ändå händer det ibland att det blir stopp. Då finns det några saker du kan testa.
Läs mer

Våtutrymmen

Om man är oförsiktig så kan det uppstå vatten- och fuktskador i badrummet. De är krångliga och kostar mycket pengar att fixa, så de vill vi undvika för både din och vår skull. Det finns några saker du kan göra för att hålla ditt badrum i gott skick.
Läs mer

Persienner

Det finns med stor sannolikhet persienner i ditt hem. De ingår dock inte i hyran och vi kan inte erbjuda service av dem. Se därför till att själv hålla dina persienner hela och rena.

Tvätt- och diskmaskin

Om det inte redan finns en tvätt- eller diskmaskin i din lägenhet får du installera en egen. Men tänk på att det måste utföras av en kunnig person och bara placeras där det är lämpligt. En tvättmaskin måste t.ex. ha tillgång till en golvbrunn. Kontakta ditt områdeskontor för mer tips och råd.

Skadedjur

Ibland händer det att man får in skadedjur i lägenheten. Dessa kan vara knepiga att bli av med själv och kan i värsta fall orsaka skada på lägenheten och dina saker. Du kan själv minimera risken för skadedjur, och skulle de ändå dyka upp så får du gratis hjälp.
Läs mer

Störningar

När man bor nära andra människor är det viktigt att visa hänsyn. Visst är det oundvikligt att man ibland hör sina grannar, men genom att ha en god kommunikation kan de flesta konflikter undvikas och grannsämjan blir bättre.
Läs mer

Snö- och halkbekämpning

Under vinterhalvåret anlitar vi entreprenörer som håller ytorna kring din bostad snöröjda och halkfria. Detta inkluderar trottoarer, entréer, tillfartsvägar, och gång- och cykelvägar inom området. Kommer det väldigt mycket snö på en gång kan det ta lite tid innan alla ytor hinner röjas. Vi ber dig ha överseende med det. Vi gör alltid vårt bästa för att göra ditt område framkomligt och säkert så snabbt som möjligt.
Din parkeringsplats eller garageport behöver du röja själv. Ibland blir det en snövall vid dem på grund av att plogbilarna inte kan ploga ända in mot portarna utan måste hålla ett visst säkerhetsavstånd.

Grillning

Det är härligt att grilla, men i tättbebyggda områden är det viktigt att ta hänsyn till både grannar och brandsäkerhet.
Läs mer

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.