När du flyttar in

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du blir folkbokförd på rätt adress. Det är till exempel viktigt för vilken skatt du ska betala och din rätt till olika bidrag och förmåner. Det är gratis och du gör det enkelt på Skatteverkets hemsida, skatteverket.se. Du som har barn som flyttar med ska även anmäla flytt för dem.

Adressändring

Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk Adressändring mot en avgift. Eftersändning innebär att post som är adresserad till din gamla adress vidarebefordras till din nya adress.
Anmäl din nya adress via adressandring.se, eller ring Svensk Adressändring på 0771-97 98 99.

Elektricitet

Glöm inte att teckna abonnemang för hushållsel. Det ansvarar du som hyresgäst själv för i de allra flesta fall.
I vissa av våra hus tecknar Hembla abonnemang för hyres­gästernas räkning. Skulle det gälla dig får du veta det innan du flyttar in.

Hemförsäkring

Alla behöver ha en hemförsäkring. Inbrott, brand och andra skador kan drabba vem som helst. Skulle du till exempel råka orsaka en brand- eller vattenskada kan du bli ersättningsskyldig. Att reparera skadorna kan bli dyrt. Men har du en hemförsäkring täcker den oftast kostnaderna.

Telefoni och internet

Självklart ska du ha bra internetuppkoppling och tv-utbud. När du flyttar in ger vi dig några alternativ att välja mellan. Dessa varierar beroende på ort och vilka aktörer som finns där, men vi gör vårt bästa för att hitta bra erbjudanden åt dig. För att ansluta till tjänsten kontaktar du leverantören direkt.

Nycklar

När du flyttar in får du tre originalnycklar till huvudlåset. Vill du ha fler nycklar till din lägenhet så går de att beställa mot en mindre avgift, kontakta oss i sådana fall. Det är viktigt att du lämnar till­baka alla nycklar när du flyttar ut.

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.