På grund av myndigheternas beslut att förlänga de befintliga restriktionerna kopplat till covid-19 åtgärdar vi även fortsatt endast akuta fel och skador i våra lägenheter. Läs mer här

Säkerhet

Din säkerhet vid brand

Du har garanterat minst en brandvarnare i ditt hem. Skulle du ändå sakna brandvarnare gör du en serviceanmälan så kommer vi och monterar en åt dig. Det är du som hyresgäst som ansvarar för att brandvarnaren fungerar. När batteriet i brandvarnaren är på väg att ta slut ger den från sig korta pipljud. Då plockar du bara ner den och byter till nytt batteri.

Om brand skulle bryta ut så är det väldigt viktigt att trapphus, loftgångar och källarkorridorer är fria och går att snabbt ta sig fram genom. Dels för att ni som bor i huset ska kunna ta er ut snabbt, men också för att eventuell räddningstjänst och ambulans ska kunna ta sig in. Därför är det inte tillåtet att förvara saker som t.ex. barnvagnar, cyklar eller leksaker i dessa allmänna utrymmen. De kan dessutom fatta eld och orsaka allvarliga skador.

Vi gör regelbundna brandskyddsrundor där vi bland annat kontrollerar att det inte står saker i vägen, och vi uppskattar om även du som hyresgäst tänker på detta.

Skador i lägenheten

Det är viktigt att du anmäler skador så snabbt som möjligt. Om du misstänker att ditt hem har en fukt- eller vattenskada är det bråttom att åtgärda eftersom skadan kan spridas i fastigheten. Ju snabbare vi kan åtgärda felet desto mindre är risken att vi måste bryta upp väggar och golv för att få ordning på skadan.

Säkerhetsdörr

Vill du uppgradera din ytterdörr till en säkerhetsdörr? Kontakta kundservice för mer information om detta.

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.