På grund av myndigheternas beslut att förlänga de befintliga restriktionerna kopplat till covid-19 åtgärdar vi även fortsatt endast akuta fel och skador i våra lägenheter. Läs mer här

Skadedjur

Det allra bästa är såklart att skadedjur aldrig kommer in och börjar ställa till det i ditt hem. Här är några enkla saker du kan göra för att minimera den risken:

  • Undvika att ta in möbler eller andra föremål som kan vara angripna av skadedjur.
  • Vid resor, undvik att förvara resväskan på golvet. Titta noga igenom kläder när de packas upp, så att inte skadedjur följt med i bagaget.
  • Kläder bör tvättas i 60 grader och föremål kan läggas i frysen i 7 dygn.
  • Om du köper direktimporterade matvaror bör du vara uppmärksam på att inga skadedjur följer med varorna.
  • Städning är ett enkelt sätt att hålla skadedjur borta. När det är rent är det svårare för skadedjur att föröka sig.
  • Skadedjur äter det mesta och därför bör du undvika att låta ätbara rester ligga på golvet.
  • Om skadedjur trots allt förekommer: flytta inte runt kläder, lakan och andra föremål i lägenheten. Det ökar spridningsrisken.

Hembla anlitar saneringsföretaget Anticimex för att åtgärda eventuella skadedjur. Om du får problem med skadedjur är det gratis för dig att anlita Anticimex. Du har även ett utökat skydd genom vår fastighetsförsäkring, om det t.ex. skulle vara så att dina möbler behöver saneras.

Var vaksam, särskilt efter utlandssemestrar, och kontakta Anticimex direkt vid misstanke om skadedjur. Du hittar deras kontaktuppgifter i ditt trapphus. Skulle skadedjuren komma tillbaka behöver du även snabbt informera Anticimex om det.

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.