Tips för badrummet

Är man oförsiktig kan det uppstå vatten- och fuktskador i badrummet. Det finns några saker du kan göra för att hålla ditt badrum i gott skick.

  • Fuktad trasa räcker. Rengör golv, väggar och tak med fuktad trasa. Spola aldrig med duschslangen direkt på ytorna. Försök också få bort stillastående vatten så snabbt du kan efter dusch eller bad.
  • Undvik wc-ankor. ”Wc-ankor” och liknande som man sätter i toastolen lossnar väldigt lätt och är den vanligaste orsaken till stopp i toaletten.
  • Vädra ofta. Vädra gärna i dusch- och badrum genom att öppna dörrar eller fönster.
  • Borra aldrig i kaklet. Undvik att göra hål i väggarna och borra aldrig i kakel. Använd hellre utrustning som kan hängas eller fästas med sugpropp.
  • Rensa ludd och hår. Rensa golvbrunnen regelbundet, där samlas lätt rester från hår, schampo och tvål som täpper igen. Håll hår och ludd borta från handfatet, för det kan skapa stopp om det sköljs ner. Handfatets vattenlås behöver regelbundet spolas rent av dig. När det monteras ihop igen är viktigt att det blir tätt.
  • Om det blir stopp. Blir det stopp i toaletten behöver du kontakta
    oss direkt och göra en serviceanmälan. Skulle det bli stopp i golvbrunn eller handfat kan du oftast reda ut det själv. Försöker du åtgärda stoppet utan att lyckas kan du göra en service­anmälan och få hjälp av oss.

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.