Värme och ventilation

Värme

Du ska ha ett skönt inomhusklimat i din lägenhet. Inte för varmt och inte för kallt. Vårt mål är att du ska ha en behaglig temperatur på mellan 20 och 21 grader, oavsett tid på dygnet. Om det känns kyligt hemma är det några saker du kan tänka på:

  • Kontrollera att alla element är fullt påskruvade. Reglagen ska vara skruvade så långt moturs det går.
  • Tänk på att inte ha möbler eller tjocka gardiner framför elementen. Det hindrar värmen från att spridas i rummet.
  • Ibland känns det kallare än vad det faktiskt är. Kontrollera temperaturen med en termometer. Mät en meter ovanför golvet och minst en meter från fönster.
  • Är det för kallt inomhus ska du höra av dig till oss. Men vänta gärna några dagar, särskilt om det är i början eller slutet av den kallare årstiden. När utomhustemperaturen varierar kraftigt är det svårt för byggnadens värmesystem att  hinna anpassa sig direkt.

Ventilation

Det finns ett antal ventiler i din lägenhet, där luft kan komma in och ut ur din lägenhet. Dessa är väldigt viktiga för att du ska ha ett bra inomhusklimat i din lägenhet.

Ventilerna ska du hålla rena så att luften kan strömma fritt. Du får dock inte ändra inställningarna på ventilerna, det kan störa ventilationssystemet i hela huset.

Ibland gör vi ventilationskontroller i huset. Då behöver vi komma in i din lägenhet och kontrollera att dina ventiler är rätt inställda.

 

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.