Information angående corona

Våra myndigheter har gått ut och vädjat om hjälp från alla att bromsa spridningstakten. Vi på Hembla uppmanar därför alla våra hyresgäster att hjälpa till med att följa och sprida vidare Folkhälsomyndighetens råd.

Här hittar du information på flera språk.

 

Stanna hemma om du är sjuk

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du stanna hemma. Då undviker du att smitta exempelvis kollegor, grannar, eller människor i kollektivtrafiken.

 

Tvätta händerna

Undvik röra ögonen, näsa och mun. Tvätta händerna noga och ofta. Använd handsprit när du inte har möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten.

 

Hosta och nys i armvecket

Hosta och nys i armvecket. Då hindrar du att eventuell smitta sprids till andra.

 

Våra områdeskontor har öppet

Hemblas omådeskontor har öppet. Se aktuella öppettider för ditt kontor här.

Det är fortfarande viktigt att du följer Folkhälsomyndighetens råd kring handhygien och att du håller avstånd. För att minska smittspridning kommer vi begränsa antalet personer som får vistas i lokalen samtidigt.

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller halsont. Stanna hemma och ring till oss stället, på 010-210 22 00.

När vi träffar dig

Vi hälsar gärna på dig när vi träffas men för att hindra smittspridning kommer vi undvika att ta i hand. Känner du av symtom ber vi dig att vänta med att göra en felanmälan som inte är akut. Har du ett inbokat besök hos oss är det viktigt att du ställer in det om du känner några symtom.

 

Tillhör du en riskgrupp eller vill du hjälpa någon som gör det?

I den pågående coronakrisen som vi nu befinner oss i finns det människor som behöver extra hjälp, med att exempelvis handla mat, gå ut med hunden, hämta ut paket eller medicin. Det finns också många som vill hjälpa till. Hyresgästföreningens initiativ Goda grannar kopplar ihop den som kan hjälpa med den som vill ha hjälp.

Du behöver varken vara medlem i Hyresgästföreningen eller bo i hyresrätt för att bidra till eller ta del av hjälpinsatsen.

Läs mer om initiativet Goda grannar på hyresgästföreningens hemsida

Hitta ditt
nya hem.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.