Information med anledning av covid-19

Våra myndigheter har gått ut och vädjat om hjälp från alla att bromsa spridningen av coronaviruset. Vi på Hembla uppmanar därför alla våra hyresgäster att hjälpa till med att följa och sprida vidare Folkhälsomyndighetens råd.

Här hittar du information på flera språk
Here you will find information in several languages

Viktigt att tänka på när vi träffar dig

På grund av den pågående spridningen av coronaviruset ska vi träffa så få människor som möjligt. Det är myndigheternas starka rekommendationer.

Men det kan hända att att vi behöver besöka dig för att rätta till fel och skador som har uppstått i din lägenhet. Då är det viktigt att vi alla följer de riktlinjer som finns, och hjälps åt för att minska risken för smittspridning.

Det här gör vi

  • Vi på Hembla är noga med att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer om handhygien och att hålla avstånd.
  • Ingen personal med symptom på sjukdom får vistas på våra områdeskontor eller besöka hyresgäster.
  • Vi ställer samma krav på de entreprenörer som ibland hjälper oss att åtgärda fel i lägenheter.
  • Efter den 29 september har vi återigen öppnat våra områdeskontor för besök under fasta besökstider. Om det är många på plats samtidigt ber vi att du väntar utanför kontoret på din tur.

Det här behöver du tänka på

  • Håll avstånd till oss och andra.
  • Vistas gärna i ett annat rum medan vi åtgärdar något i din lägenhet.
  • Har du minsta symptom, som feber och hosta, är det viktigt att du hör av dig till oss  om vi har ett inbokat besök. Så bokar vi en ny tid.

 

Stanna hemma om du är sjuk

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du stanna hemma. Då undviker du att smitta exempelvis kollegor, grannar, eller människor i kollektivtrafiken.

 

Tvätta händerna

Undvik röra ögonen, näsa och mun. Tvätta händerna noga och ofta. Använd handsprit när du inte har möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten.

 

Hosta och nys i armvecket

Hosta och nys i armvecket. Då hindrar du att eventuell smitta sprids till andra.

 

Tillhör du en riskgrupp eller vill du hjälpa någon som gör det?

I den pågående coronakrisen som vi nu befinner oss i finns det människor som behöver extra hjälp, med att exempelvis handla mat, gå ut med hunden, hämta ut paket eller medicin. Det finns också många som vill hjälpa till. Hyresgästföreningens initiativ Goda grannar kopplar ihop den som kan hjälpa med den som vill ha hjälp.

Du behöver varken vara medlem i Hyresgästföreningen eller bo i hyresrätt för att bidra till eller ta del av hjälpinsatsen.

Läs mer om initiativet Goda grannar på hyresgästföreningens hemsida

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.