På grund av myndigheternas beslut att förlänga de befintliga restriktionerna kopplat till covid-19 åtgärdar vi även fortsatt endast akuta fel och skador i våra lägenheter. Läs mer här

Barnen röstade fram sin nya lekplats

I veckan fick barnen i Husby i Stockholm rösta fram den nya lekplats som vi ska bygga på en av gårdarna. Och många kom för att säga sitt.

– Här kan man åka ner och man kan klättra upp, den har mer grejer, förklarade åttaåriga Cornelia sitt val av klätterställning.

Till sommaren ska en ny lekplats på Tönsbergsgatan i Husby vara klar. Den lekplats som nu står här har målats i fina färger av barnen i området. Men färgen börjar se sliten ut och den lilla fotbollsplanen är inte i bästa skick.

– Vi måste fixa till fotbollsplanen, det är så många barn som spelar fotboll här, säger vår uthyrare Valentina, som tillsammans med våra förvaltare Amanda och Johannah skötte omröstningen och svarade på barnens frågor.

Två olika förslag på lekplats har tagits fram och barnen fick titta på 3D-bilder för att kunna göra sina val.

– Barnen spenderar mycket tid på gårdarna och det är viktigt att de känner sig trygga och har kul. Det är också viktigt att de får känna sig hörda och märker att vi ser och hör dem, säger Valentina.

Det ena alternativet hade en röd klätterställning, det andra en blå. Cornelia, åtta år, röstade på den röda.

– Det är mer grejer på den, den blå är bara för att åka lite. Här kan man åka ner och klättra upp, och man kan klättra här också, säger hon och pekar på nätet som finns på den röda klätterställningen.

Tycker du att det behövs en ny lekplats?

– Ja!

På plats fanns också Jeanette Stavrias, ordförande för den lokala hyresgästföreningen LH Tönsberg. Hon brinner för att barnen i området ska ha det bra och roligt på sin gård och var med i planeringen för omröstningen.

– Mina barn har lekt på den här gården sedan de var små, så jag tycker det här är viktigt. Vi hade samrådsmöte med Hembla och frågade varför de inte blandade in barnen. Vill man nå barnen och deras föräldrar, måste man göra det, säger Jeanette.

16 barn kom och diskuterade med varandra och ställde frågor till Valentina och Amanda. En liten påse med dricka och chokladboll fick de som tack för sitt engagemang.

– Vi planerar att göra fler saker med barnen i området, vi vill att de ska känna samhörighet här, säger Valentina.

Nu undrar du kanske vilken lekplats som vann? Det avslöjar vi snart.

Vår uthyrare Valentina (t.v.) och förvaltare Amanda väntar på att barnen ska komma och rösta.

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.