Håll badrummet rent – fem bra tips

Ett rent och fräscht badrum vill väl alla ha? I ett välskött badrum minskar också risken för till exempel mögel. Här är våra fem bästa tips på hur du tar hand om ditt badrum på bästa sätt.

  • Fuktad trasa räcker. Rengör golv, väggar och tak med fuktad trasa. Spola aldrig med duschslangen direkt på ytorna. Försök också få bort stillastående vatten så snabbt du kan efter dusch eller bad.
  • Undvik wc-ankor. ”Wc-ankor” och liknande som man sätter i toastolen lossnar väldigt lätt och är den vanligaste orsaken till stopp i toaletten.
  • Vädra ofta. Vädra gärna i dusch- och badrum genom att öppna dörrar eller fönster.
  • Borra aldrig i kaklet. Undvik att göra hål i väggarna och borra aldrig i kakel. Använd hellre utrustning som kan hängas eller fästas med sugpropp.
  • Rensa ludd och hår. Rensa golvbrunnen regelbundet, där samlas lätt rester från hår, schampo och tvål som täpper igen. Håll hår och ludd borta från handfatet, för det kan skapa stopp om det sköljs ner. Handfatets vattenlås behöver regelbundet spolas rent av dig. När det monteras ihop igen är viktigt att det blir tätt.
Två bilder från ett badrum med dusch, vitt kakel på väggarna och tvättmaskin och torktumlare.
I ett rent badrum minskar risken för till exempel mögel.

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.