På grund av myndigheternas beslut att förlänga de befintliga restriktionerna kopplat till covid-19 åtgärdar vi även fortsatt endast akuta fel och skador i våra lägenheter. Läs mer här

Hembla bemöter kritik från V-ledaren

Hembla vägrar avhjälpa fel hos hyresgäster och ägnar sig åt fusk- och slarvrenoveringar. Det hävdade Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar i ett tal under Järvaveckan. Nu bemöter vi kritiken.

Under Vänsterpartiets partiledartal på Järvaveckan gick Nooshi Dadgostar till hårt angrepp mot att regeringen kan komma att lägga fram förslag på att införa marknadshyror för nybyggnationer. Hon lyfte även fram Hembla som ett exempel på ett bolag som skulle tjäna på reformen.

– Nu ska till exempel regeringen ge fastighetsbolaget Hembla rätt att ta ut ännu högre hyror, fast de idag vägrar fixa värmen eller spisen hemma hos många av hyresgästerna. De behöver inte ens slarv- eller fuskrenovera längre för att höja hyrorna, nu kan de höja dem utan att göra någonting alls, sade bland annat Nooshi Dadgostar i talet.

Hennes uttalanden väckte reaktioner hos oss.

– Det känns väldigt krystat att försöka få in oss i diskussionen om marknadshyror i nyproduktion. Vi tillhör ju inte dem som propagerar aktivt för det. Tvärtom tycker vi att dagens reglerade system är bra då det skapar förutsägbarhet, vilket är viktigt när man som vi är ett bolag med ett evighetsperspektiv på ägande, svarar Jonatan Öhman, vår kommunikationschef, i en intervju i SVT.

Han menar att kritiken om att vi fuskrenoverar är oseriös. Våra fastigheter i Järva byggdes som en del av miljonprogrammet och är gamla och måste rustas upp.

– Det stämmer inte att vi skulle vägra åtgärda fel och beskrivningen av våra upprustningar är också felaktig. Vi arbetar med att utveckla hela bostadsområdena där vi finns genom både grundliga upprustningar av fysiska miljöer och bosociala insatser.
– Jag är stolt över hur vi successivt förändrar våra områden till det bättre, säger han till SVT.

Och det är något vi gärna berättar mer om. Nooshi är varmt välkommen att göra ett besök hos oss i Järva, hälsar Jonatan.

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.