På grund av myndigheternas beslut att förlänga de befintliga restriktionerna kopplat till covid-19 åtgärdar vi även fortsatt endast akuta fel och skador i våra lägenheter. Läs mer här

”Jag älskar ju miljonprogrammen!”

Social hållbarhet är en del av Hemblas affärsidé. Nu ska fokus på frågorna öka, och bli en ännu tydligare integrerad del av vår verksamhet. Jorunn Rådberg är den som ska få det att hända. Hon är Hemblas nytillsatta bosociala chef.

Jorunn Rådberg har jobbat med fastighetsförvaltning under hela sin karriär, bland annat på Fabege, Stena Fastigheter och senast Sweco. Och hon beskriver sig själv som ”miljonprogramskramare”.

– Ja, jag älskar ju miljonprogrammen. Det är fantastiskt med hela den potential som finns där. Om man ger människor nya möjligheter, om än små ibland, så tar de dem! Det är i alla fall min erfarenhet.

Hembla är ett fastighetsbolag. Vi äger och förvaltar hus. Så hur stort ansvar har vi egentligen för de sociala utmaningar som finns i många av våra områden?

– Ytterst är det förstås frågor som många samhällsaktörer gemensamt ansvarar för. Men det ligger i vårt eget intresse att bidra så gott vi kan. Vi är ju beroende av att våra hyresgäster trivs och vill bo hos oss.

– Det är inte så att vi som fastighetsägare ska driva sociala verksamheter, det ska andra göra. Men vi kan stötta de goda lokala krafter som finns, och skapa bra förutsättningar för dem. Vi kan till exempel inte öppna en familjecentral, men vi kan erbjuda en lokal som är trevlig.

Det vi som fastighetsägare kan ta ett stort ansvar för är att lyfta viktiga frågor och vara en pådrivande kraft för förändring, säger Jorunn Rådberg.

– Vi har många gånger närmare kontakt med kommuninvånarna än vad kommunen själv har. Och det är ju de som bor i området, våra hyresgäster, som verkligen vet vilka de viktiga frågorna är och vad som behöver göras. Vi har ett helikopterperspektiv på lokalsamhället som inte många andra har.

– Så jo, jag vill nog ändå säga att vi som fastighetsägare har ett stort ansvar. Dessutom äger Hembla hus i några av de områden som behöver allra mest omsorg. Och då blir samhällsansvaret ännu större.

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.