På grund av myndigheternas beslut att förlänga de befintliga restriktionerna kopplat till covid-19 åtgärdar vi även fortsatt endast akuta fel och skador i våra lägenheter. Läs mer här

”Jag tycker verkligen om Stoeryd”

I miljonprogrammet Stoeryd i Tranås händer det mycket: renoveringar, trygghetsvandringar och upprustning av Tranås enda utomhuspool. Nu är det dags att upprätta Stoeryds rykte en gång för alla, tycker vår områdeschef Therese Torstensson.

– Jag tycker verkligen om området och det är kul att få göra bra åtgärder här. I min roll som områdeschef har jag förtroendet att ha stort mandat och göra saker, säger Therese Torstensson i en intervju i Tranås tidning.

Stoeryd har ett oförtjänt dåligt rykte, tycker Therese. Och det var därför hon bjöd in Tranås tidning på ett besök, för att visa allt som pågår.

Här renoveras och målas fasader och balkonger och den uppvärmda utomhuspoolen ska rustas upp ordentligt och få nya, fina möbler och ett större område att sitta och umgås och fika på.

Två personer badar i utomhuspoolen i Stoeryd.
I Stoeryd finns Tranås enda utomhuspool. Nu ska den rustas upp.

– Det kommer att bli ett lyft och det finns fler planer på att lyfta uteområdet, jag skulle gärna vilja se en interaktiv lekplats och något för de lite större barnen, berättar Therese för tidningen.

Stoeryd är fint med många grönytor och det är ett familjevänligt område med trafikfria innergårdar och gott om mötesplatser, menar vår uthyrare Jenny. Det är nära både till natur och centrum.

– Jag tycker om att åka till Stoeryd, till exempel när jag har visningar av lediga lägenheter. Jag får alltid prata med trevliga människor när jag kommer dit, säger Jenny.

Hembla i Tranås samarbetar också med kommunen i flera projekt. Ett projekt ska förbättra integrationen genom bland annat läxläsning. Ett annat ska göra utomhusmiljöerna tryggare och bättre att röra sig i.

Att Hembla är en långsiktig fastighetsvärd som satsar på sina fastigheter i Stoeryd skapar extra trygghet. Nyligen bjöd Therese och hennes team in polisen till en trygghetsvandring. De hade ingenting att anmärka på alls vad gäller klotter eller nedskräpning utan konstaterade att Stoeryd är ett öppet och trivsamt område.

– Det är ett riktigt gott betyg, säger Therese nöjt till Tranås tidning.

Flygbild över området Stoeryd i Tranås.
Stoeryd är grönt och fint med närhet till centrum.

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.