På grund av myndigheternas beslut att förlänga de befintliga restriktionerna kopplat till covid-19 åtgärdar vi även fortsatt endast akuta fel och skador i våra lägenheter. Läs mer här

Samverkan ledde till ett tryggare Gottsunda

Färre anmälda brott och tryggare boendemiljöer. Det är ett par exempel på vad ett tätt samarbete mellan fastighetsägare, kommunen och polisen i stadsdelarna Gottsunda och Valsätra i Uppsala har resulterat i.

– Det finns självklart mycket mer att göra, men utvecklingen går åt rätt håll. Det här är ett bevis på att vi kan åstadkomma väldigt bra saker genom att jobba tillsammans, säger Jonas Hagström, projektledare för bosociala frågor på Hembla och ordförande i föreningen Fastighetsägarna i Gottsunda-Valsätra.

Jonas Hagström

Våren 2019 undertecknades ett medborgarlöfte för Gottsunda och Valsätra av kommunen, polisen och den lokala fastighetsägareföreningen – efter dialog med de boende i området. Medborgarlöftet innehöll en rad åtgärder med fokus på att öka tryggheten och säkerheten i stadsdelen. När kommunen nu har följt upp resultaten visar det sig bland annat att antalet anmälda brott har minskat, fler jobbmöjligheter för unga har skapats och boendemiljöerna har blivit tryggare.

– Vi som fastighetsägare har bland annat bidragit till att skapa tryggare utemiljöer. Tillsammans med kommunen ronderar vi området varje vecka och ser till att belysning fungerar, beskär buskar om det behövs, sanerar efter klotter med mera. Hembla har också bidragit med cirka 45 jobb till kommunens sommarjobbssatsning, vi gör trygghetsvandringar och vi deltar i flera arbetsgrupper som på olika sätt arbetar för att lyfta Gottsunda och Valsätra, säger Jonas Hagström.

I föreningen Fastighetsägarna i Gottsunda-Valsätra är förutom Hembla även Rikshem, Uppsalahem och Uppsala kommuns fastighets AB medlemmar.

Arbetet för ökad trygghet i Gottsunda och Valsätra fortsätter nu i den gemensamma satsningen ”Fokus Gottsunda”.

– Det här visar att samarbetet med polisen och fastighetsägarna gör skillnad. Gottsunda ska bort från polisens lista. Nu gäller det att hålla i, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

– Det är en styrka att vi är så många samhällsaktörer som arbetar mot ett gemensamt mål, säger lokalpolisområdeschef Jan Håkansson i samma pressmeddelande.

Läs mer om medborgarlöftet för Gottsunda-Valsätra 20192020.

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.