På grund av myndigheternas beslut att förlänga de befintliga restriktionerna kopplat till covid-19 åtgärdar vi även fortsatt endast akuta fel och skador i våra lägenheter. Läs mer här

Vi stöttar simskola i sommar

I sommar erbjuder vi barn och unga som bor hos oss i Tensta och Rinkeby simskola. Simkunnigheten i området är lägre än på många andra håll. Därför är satsningen extra viktig just här.

Att kunna simma räddar inte bara liv. Simkunnighet spelar även roll för skolgången, eftersom det är ett krav för att få godkänt betyg i ämnet idrott och hälsa. I samarbete med Spårvägen Simförening erbjuder därför Hembla, tillsammans med bland andra vårt systerföretag Victoria Park, sommarsimskola på Järvabadet för barn och ungdomar i Tensta och Rinkeby i Stockholm.

– Vi vill att barnen i vårt område ska känna att vi ser dem och att deras trygghet är viktig för oss. Att kunna simma bra skapar extra säkerhet och kan dessutom vara roligt, så vi ville absolut bidra till simskolan. Vi är mycket glada över att få samarbeta med Spårvägen Simförening som har lång erfarenhet av att lära barn i olika åldrar att simma, säger Maria Höglund, områdeschef för Hembla i Tensta och Rinkeby.

Simskolan hålls i 35-minuterspass varje vardag under vecka 26-29. Alla barn mellan fem och 16 år som inte kan simma längre än 25 meter, och som bor hos något av fastighetsbolagen som deltar är välkomna. Simundervisningen kostar 100 kronor per deltagare för en vecka. Ordinarie pris är 600 kronor, vilket betyder att fastighetsbolagen stöttar med 500 kronor per person.

– Simskolan på Järvabadet är ett fantastiskt exempel på när man tillsammans, förening och bostadsbolag i det här fallet, vill göra skillnad på riktigt. Simkunnigheten är låg i området och att barnen får möjlighet att lära sig simma tillsammans med andra är livsviktigt, säger Jonatan Wik på Spårvägen Simförening.

Förutom Hembla och Victoria Park stöttar fastighetsbolagen Stockholmshem, Svenska Bostäder, Familjebostäder, Einar Mattsson och Olov Lindgren sommarsimskolan på Järvabadet.

Du som bor hos Hembla i Rinkeby eller Tensta kan komma till anmälan genom att logga in på Mina sidor.

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.