På grund av myndigheternas beslut att förlänga de befintliga restriktionerna kopplat till covid-19 åtgärdar vi även fortsatt endast akuta fel och skador i våra lägenheter. Läs mer här

”Det finns en stor vilja att investera och förädla”

Sune Eriksson är energi- och miljöchef på Hembla.

Vilken är din roll på Hembla?

– Jag har hand om alla frågor som handlar om just energi och miljö i företagets fastighetsbestånd. Jag och de tolv personer som ingår i min organisation har i uppgift att se till att vi uppfyller de krav som vi har på oss vad gäller miljö- och energifrågor. Det kan handla om allt från ventilationskontroller, hantering av radon och val av köldmedier till installation av bergvärme och solceller. Vi har även hand om dagliga frågor vad gäller energiuppföljning, optimering och felsökning av värme bland annat.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Det är ju allt! Jag har ett stort engagemang för energifrågor och tycker det är roligt att följa hur det utvecklas inom fastighetsbranschen. Med Hembla som ägare finns en stor vilja att investera och förädla, och därmed har vi möjlighet att göra mycket på energifronten för att minska vårt klimatavtryck, samtidigt som det också är lönsamt att göra förbättringar. Till exempel är de stora bergvärmeanläggningarna som vi bygger häftiga. Det är kul att få följa hela processen från projektering till optimering av färdigbyggda anläggningar.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?

– Det är nog att driva igenom de stora energiinvesteringarna från början till slut i våra fastigheter. Det händer mycket på vägen.

Hur ser du på Hembla som arbetsplats?

– Hembla har en fantastiskt bra atmosfär med många trevliga människor. Jag reser runt en hel del och besöker alla våra olika kontor. Vart jag än kommer får jag ett väldigt gott bemötande av positiva medarbetare, det känns bra.

Hur har synen på det du gör förändrats?

– Med tidigare ägare fanns en inställning att man fixade så lite som möjligt i fastigheterna för att spara pengar. I dag har Hembla ett helt annat synsätt där vi gör saker så bra som möjligt, och ser långsiktigt på investeringar, kvalitet och material. Husen har stått i 50 år, och det vi gör ska få dem att stå i minst 50 år till. Det är en väldigt stor skillnad och det ger en ny energi.

Vad tror du om framtiden för Hembla?

– Det skulle inte förvåna mig om vi är dubbelt så stora inom två år, med tanke på hur det har utvecklats hittills.

Hitta ditt
nya hem.

Vi har inga lediga lägenheter just nu, besök gärna våra stadsdelar för mer information om hur du kan anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Vi använder oss av cookies för att göra ditt besök på hembla.se så användarvänligt som möjligt.